mandag 7. oktober 2013

Tilknytting av kloakk til kommunalt nett INFO 2013




Jeg sendte ut info i 2008 om mulighet for tilkobling til pumpestasjon med kobling til det kommunale nettet i Tenvik. Dette ble den gang altfor dyrt og ble lagt på is.

Flere har kontaktet meg i ettertid og jeg har dermed engasjert firmaet VA-consult as i Sandefjord til å hjelpe til med dette. Dette firmaet har rammeavtale med Nøtterøy Kommune for slike arbeider. Vi har hatt et møte med Nøtterøy kommune om dette. De viste positiv interesse for å bytte ut vannledningen og lage separat system for kloakk i hele Småvik. Dette betyr at alle må betale 50.000,- . Alle hytter vil da kunne velge mellom tilknytning til kommunalt nett, eget godkjent renseanlegg eller bare kran utvendig på veggen. Dette vil også gjøre at vi kan legge større overvannsledning ned til  stranda slik at veien ikke blir ødelagt slik som den ble i høst. Se for øvrig kommunens dokument Tilknyttning til kommunalt avløp (http://www.notteroy.kommune.no/Artikkel.aspx?Mid1=444&Aid=2797 ) 

Dette gjør også at alt kloakk vann blir pumpet til renseanlegget og ikke renne ut i Småvik og ødelegge bademulighetene våre.

Utbytting av vannrør fra Ethernitt (asbest) er en prioritert oppgave. Dersom de lager en ny ringledning vil dette gjøre at hyttene høyest vil få bedre trykk og vi alle få sikrere vanntilførsel.

På møtet ble det også luftet om muligheten for at Nøtterøy kommune kunne overta  Småvikveien.  Reglene for å gjøre om veien til en kommunal vei er endret og det kan være en mulighet.

De som har kommentarer til dette og/eller spørsmål kan ta dette opp på møtet vi har før dugnaden 09/11-2013. Eller de kan sende meg en mail steinar@ssas.no eller ringe meg på 90 89 11 88

Drammen 07/10-2013

Steinar Sørensen